بنوا کوغه،یکی از اعضای هیئت اجرایی بانک مرکزی اروپا گفت: قانون‌گذاران سیستم‌های مالی برای مواجهه لیبرا، باید سریع‌تر عمل کنند.

به گزارش کوین تلگراف،کوغه اعلام کرد که صدور مجوز برای توسعه‌ خدمات مالی و دارایی‌های جدید با وجود خلأ قانونی،کار غیرمسئولانه‌ای است.

ما (قانون‌گذاران مالی) باید سریع‌تر از آنچه تاکنون در توانمان بود، عمل کنیم.

به گفته‌ی او، موضوع توسعه‌ی دارایی‌های دیجیتال، خلأ قوانین مالی موجود و سرعت پایین پذیرش فناوری‌های جدید توسط بانک‌ها را بیشتر آشکار کرده است.

به نظر من تمام این پروژه‌ها، تلنگر مفیدی برای قانون‌گذاران و مقامات دولتی محسوب می‌شوند زیرا به ما این انگیزه را می‌دهند که سؤالاتی را مطرح کرده و کارها را با روش بهتری به انجام برسانیم.

بانک مرکزی اروپا تاکنون در خصوص دارایی‌های دیجیتال با احتیاط زیادی برخورد کرده است؛ تا آنجا که یکی از مقامات این بانک، ارزهای دیجیتال را یک مشت چرندیات خوانده و پیش‌بینی کرد که در ماه ژانویه به راه خودشان پایان خواهند داد.

این گفته‌های کوغه، مشابه بیانیات جرمی الایر،یکی از مؤسسان و مدیران اجرایی شرکت خدمات پرداختی سیرکل،است. الایر در مصاحبه‌ای با بلومبرگ گفت که امیدوار است راه‌اندازی لیبرا آغازی برای توسعه‌ی سیاست‌های ملی در رابطه با دارایی‌های دیجیتال باشد.

مردم فقط به کیف پول کالیبرا محدود نخواهند بود!

مدیر ارشد اجرایی ارز دیجیتال فیسبوک در مصاحبه‌ای با خبر‌گذاری CNBC گفت مصرف‌کنندگان ما نباید نگران دسترسی شبکه اجتماعی ما به اطلاعات مالیشان باشند. در ادامهDavid Marcus(مدیر بخش کالیبرا در فیسبوک) اضافه کرد که برای جلب اعتماد مردم ما در حال ایجاد شرایط بهتری برای حریم خصوصی هستیم. کالیبرا نام یک شرکت زیرمجموعه جدید فیسبوک است که قرار است میزبان یک کیف پول دیجیتال با همین نام،برای ذخیره و خرید و فروش ارز لیبرا باشد.

دیوید مارکوس در یک مصاحبه ای گفت : اگر مردم نمی‌خواهند به ما اعتماد کنند،می‌توانند از هر کدام از کیف پول‌هایی که در آینده در دسترسشان قرار خواهند گرفت استفاده کنند و رقیبان زیادی برای این کیف پول وجود خواهد داشت.

همزمان با تلاش برای باز‌پس‌گیری اعتماد از دست رفته مردم بعد از رسوایی فیسبوک در خصوص حفظ امنیت،فیسبوک از پروژه جاه‌طلبانه لیبرا (Libra) که در نیمه اول سال ۲۰۲۰ عملیاتی خواهد شد، رونمایی کرد.

دیوید مارکوس،مدیر سابق PayPal که در سال ۲۰۱۴ برای بخش پیام رسان‌های فیسبوک استخدام شده،می‌گوید:ما برای حذف خود از حاکمیت این شبکه،سخت تلاش خواهیم کرد.

کیف پول دیجیتال کالیبرا (Calibra)،سرانجام راه درآمدزایی فیسبوک از طریق ارائه سرویس‌های مالی مثل وام خواهد شد.هرچند دیوید مارکوس اضافه کرد که این نوع سرویس‌ها در آینده نزدیک اتفاق نخواهند افتاد.

سه‌شنبه،۱۸ژوئن۲۰۱۹،همزمان با رونمایی از پروژه لیبرا،سهام فیسبوک ۲.۳ درصد رشد کرد و این جهش در ادمه رشد ۴ درصدی روز قبلش بود.سهام فیسبوک در سال جاری ۴۴ درصد رشد قیمت داشته‌ است.

حدس زده می‌شود که اخبار مربوط به ارز دیجیتال فیسبوک، طی هفته‌های گذشته باعث رشد قیمت بیت کوین شده‌ باشد. تصور بر آن است که ورود فیسبوک به حوزه ارز دیجیتال،به میزان قانونی بودن این صنعت اضافه خواهد کرد.در زمان نگارش این مطلب بیت کوین با قیمت ۱۲,۸۴۵٫۵۳ دلار معامله می شود.

کنگره آمریکا با ارسال نامه‌ای خواستار توقف برنامه لیبرا شد

کمیسیون اقتصادی و مالی کنگره ایالات‌متحده آمریکا،با انتشار نامه‌ای از فیس‌بوک و شرکای تجاری آن خواست که فعالیت خود را در حوزه ارز دیجیتال لیبرا متوقف کند و تا زمان اتخاذ تصمیمی مناسب از جانب این کنگره منتظر بماند.

 

جناب آقای «زاکربرگ»،جناب آقای «مارکوس» و سرکار خانم «سندبرگ»:

طی این نامه از فیس‌بوک و شرکای آن درخواست می‌شود که به‌سرعت نسبت به توقف هرگونه فعالیت پیرامون «لیبرا» (ارز دیجیتال و «کالیبرا») کیف پول دیجیتال مرتبط با این ارز، اقدام نماید. طبق شواهد، از این محصولات ممکن است به‌منظور ایجاد یک سیستم مالی جدید جهانی در کشور سوئیس استفاده شود و این امکان وجود دارد که قصد بر رقابت با سیاست‌های مالی ایالات‌متحده آمریکا و دلار این کشور را داشته باشد.  این مسئله می‌تواند باعث به وجود آمدن نگرانی‌هایی در زمینه‌های حریم خصوصی، تجارت، امنیت ملی و سیاست‌های پولی و مالی شود. نگرانی‌هایی که نه تنها معطوف به دو میلیارد کاربر فیس‌بوک بود خواهد بود، بلکه سرمایه‌گذاران، مصرف کنندگان و اقتصاد وسیع جهانی را تحت الشعاع قرار می‌دهد.

باوجود انتشار اسناد و مدارک فنی مرتبط با این پروژه توسط فیس‌بوک،اطلاعات جزئی در ارتباط با قصد،حوزه فعالیت،استفاده‌های احتمالی و مسائل امنیتی لیبرا و کالیبرا،موجب به وجود آمدن سطح گسترده‌ای از خطرات احتمالی و نگرانی هایی در ارتباط با نبود چهارچوب‌ قانونی لازم می‌شود.درصورتی‌که محصولات و خدماتی نظیر لیبرا با چهارچوب‌های قانونی مناسب و نظارت کافی روبه‌رو نباشند،می‌توانند اقتصاد جهانی و ایالات‌متحده آمریکا را با خطراتی مواجه سازند.چنین نقص‌های قانونی و نقاط ضعفی می‌تواند توسط افراد سودجو مورداستفاده قرار گیرد.موضوعی که پیش‌تر در ارتباط با دیگر ارزهای دیجیتال،صرافی‌های مرتبط و کیف پول‌های ارزهای دیجیتال شاهدشان بودیم.بدون شک،مراجع قانون‌گذار در سرتاسر دنیا تا به اینجا نگرانی‌های مشابه خود  را ابراز نموده و بارها از لزوم نظارت صحیح و بازنگری آنها صحبت کرده‌اند.

سرمایه‌گذاران و مصرف‌کنندگان لیبرا ممکن است با چالش‌های جدی در ارتباط با حریم خصوصی، امنیت ملی،خطرات حوزه سایبری و خطرات مرتبط با مسائل تجاری مواجه شوند.آن دسته از افرادی که از کیف پول دیجیتال فیس‌بوک استفاده می‌کنند (تریلیون های دلار بالقوه خود را بدون بیمه و تضمین در آنجا ذخیره می‌نمایند) ممکن است به هدفی ایده آل برای هکرها تبدیل شوند. به‌عنوان‌مثال در چهار ماهه ابتدایی سال ۲۰۱۸، هکرها نزدیک یک میلیارد دلار ارز دیجیتالی را از یک صرافی ربودند. این سیستم همچنین می‌تواند بسترساز پلتفرمی باشد که به‌وسیله آن بتوان فعالیت‌های غیرقانونی و پول‌شویی ترتیب داد.

از آن جهت که تا به اینجا بیش از یک‌چهارم جمعیت جهان از فیس‌بوک استفاده می‌کنند،مقتضی است که فیس‌بوک و شرکای آن بلافاصله و تا زمان بررسی و اتخاذ تصمیم توسط مراجع قانون‌گذار و کنگره آمریکا،نسبت به توقف برنامه‌های خود اقدام کنند.طبق این مهلت قانونی،کنگره قصد دارد تا با برگزاری جلسات شنود به بحث و بررسی پیرامون خطرات و مزایای استفاده از فعالیت‌های ارزهای دیجیتال و خدمات مبتنی بر آنها بپردازد و به راه‌حلی قانونی دست یابد.در صورت عدم توقف برنامه‌ها پیش از اتخاذ تصمیم،موجب بروز خطراتی در ارتباط با یک سیستم مالی مستقر در سوئیس می‌شود که احتمال شکست آن بالاست.

لیبرا قدرت خیلی زیادی به شرکت‌ها می‌دهد

کریس هیوز که به همراه مارک زاکربرگ از بنیان‌گذاران فیسبوک است، علیه پروژه ارز دیجیتال این شرکت موسوم به لیبرا با روزنامه فایننشال تایمز صحبت کرده و آن را «ترسناک» خوانده است.

لیبرا قدرت را از بانک‌های مرکزی به شرکت‌ها انتقال می‌دهد.حتی اگر اندکی نیز موفق شود،بیشتر کنترل سیاست‌های پولی را از بانک‌های مرکزی به شرکت‌های خصوصی همچون ویزا و اوبر و ودافون تسلیم می‌کند. این شرکت‌ها قطعا منافع و نفوذ خود را پیش از منافع عمومی قرار می‌دهند.

 

هیوز بیان کرد در روزهای ابتدایی که فیسبوک به‌عنوان شبکه‌ای اجتماعی در دانشگاه فعالیت می‌کرد،شعارشان «سریع حرکت کن و مرزها را بشکن» بود اما این شعار برای سیستم مالی جهانی مناسب نیست.

وی افزود:

لیبرا با قادرساختن مردم برای کوچ‌کردن از ارزهای ناپایدار محلی به‌سمت ارزی که در دلار و یورو تعریف شده و شرکت‌ها اداره می‌کنند،دولت‌ها را مختل و ضعیف می‌کند.هرچه شهروندان روپیه و لیر کمتری نگه‌داری کنند،بانک‌های ملی مرکزی قدرت کمتری برای تعیین سیاست‌های پولی خواهند داشت و تحریک اقتصاد محلی در دوران فشار اقتصادی سخت‌تر خواهد شد.

هیوز در ماه مه اعلام کرد مارک زاگبرگ،مدیرعامل فیسبوک،قدرت زیادی دارد و این شبکه‌ی اجتماعی انحصاری شده است.او در نوشته‌ای در نیویورک‌تایمز،خواستار تجزیه این شرکت شد.

افزون‌براین، او در این نوشته اعلام کرد:

ما ملتی هستیم که عادت داریم انحصار را کنترل کنیم.اهمیتی ندارد قصد رهبران چنین شرکت‌هایی چقدر ممکن است خوب باشد.قدرت مارک زاگبرگ بی‌سابقه و غیرآمریکایی است.

شایان ذکر است هیوز در سال ۲۰۰۷ فیسبوک را ترک کرد